Koliko puta ste željeli da postoji neka zdrava grickalica za vaše dijete .Evo jedne zdrave grickalice koja je jako zanemarena iako ju je lako i brzo pripremiti a tko ju jednom proba ne zaboravi ju tako lako.
Čips od kelja zdrava je inačica čipsa od krumpira.Pun je antioksidansa,vlakana i omega 3 masnih kiselina,te phyto hranjivih sastojaka koji preveniraju rak.
Sadrži fitonutrijente koji poboljšavaju prirodno čišćenje organizma ,obilat je kalijem i magnezijem.Nudi ogromnu dozu vitamina C i vitamina B koji su odgovorni za proizvodnju serotinina i dopamina koji su odgovorni za sreću i dobro raspoloženje.
Čips od kelj je jednostavno napraviti,potrebno vam je :
1/2 glavice kelja
sol,prstohvat slatke paprike,
2 žlice maslinovog ulja.
limunov sok
Kelj dobro operite i razdvojite na listove .Listove zatim izrežite na manje komadiće i stavite na papirnati ubrus i ostavite da se listići dobro posuše.
2 žlice limuna pomješajte sa 2 žlice maslinovog ulja i malo soli i paprike.
Komadiće kelja stavite u posudu i zalijte sa mješavinom limuna i ulja i zatim listiće posložite na papir za pečenje stavite u pećnicu na 180 stupnjeva celzija i pečete oko 10-15 minuta dok kelj ne postane hruskav.
Dobro bi bilo da pečnicu malo otvorite kada pečete čips da bi se on sušio a ne pekao.
U mješavinu sa kojom poljevate čips možete dodati češnjak,bademe ,luk,ružmarin sve ovisi o vašem ukusu, ali za početak probajte ovu jednostavniju varijantu
Kada je čips gotov posipate ga soli,ohladite i poslužite .
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar