Ads 468x60px

srijeda, 21. siječnja 2015.

I TEČAJ EURA RASTE

Što nam donosi vladina odluka o zamrzavanju tečaja u stranoj valuti.Ono što su financijski stručnjaci prognozirali da je švicarski franak zagrebao pod površinu,a euro da će završiti.
Jučer je počeo lagano rasti tečaj eura u odnosu na američki dolar .što znači 1 euro=7.7 kuna.
Naš Ustavni sud šuti još od 2009.godine o valutnoj klauzuli,sabornici isto jer ne žele ometati rad sudova ,a građani muku muče.
U ispitivanju valutne klauzule navodi se da je davanje kredita u stranoj valuti,koji se isplaćuju kunama na dobrovoljnoj bazi ,koje banke iskorištavaju na način da ne upozore potrošače.
Svi sve znaju i isto tako šute .Ako je sredstvo plaćanja hrvatska kuna onda se i krediti ,i cijene koje su izražene moraju naplaćivati u istoj toj kuni i ne smiju se vezati uz valutnu klauzulu.
Druga strana medalje jest da je  kuna od 1994.godine znatno slabija od švicarskog franka ili eura pa se koriste valutne klauzule.
Što mogu uraditi hrvatski građani koji se nalaze u takvoj situaciji ,imaju kredite stambene u švicarskim francima ili eurima i potpisane ugovore o promjenjivoj valutnoj klauzulu.Svaki čovjek koji je bio primoran riješiti svoj stambeno pitanje sada dolazi u opasnost da ostane bez njega.jedina nada su mu Bog,možda vlada i Ustavni sud kojem treba 5 godina da donese odluku o valjanosti valutne klauzule,odnosno o zabrani valutne klauzule.

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates