Ads 468x60px

utorak, 14. siječnja 2014.

VLAGA,PLIJESNI,GLJIVICE-KAKO RIJEŠITI PROBLEM

Ne postoji kućanstvo koje se nije bar jednom susrelo sa problemom vlage u kući.Vlaga nije problem samo starijih kuća već i novo izgrađenih kuća ,stanova.
Može li se ona iskorijeniti?Ovisi o problemu.
Probija li vlaga kroz stare podrumske zidove.
Jesu li zidovi vlažni zbog nedovoljne toplinske izolacije i slabe ventilacije prostora.
Imamo li ravni krov koji treba sanaciju.Postoje primjeri u praksi gdje je krov curio i nije napravljena dobra toplinska izolacija pa je krov pokriven samo novom hidroizolacijom.
Problem vlage možemo riješiti na trajan način i smo privremeno.Razne pukotine na zidu možemo privremeno riješiti pomoću raznih sredstva za impregnaciju.
Pomoću metoda sam svoj majstor.
Trebamo naravno razlikovati vlagu koja je nastala zbog curenja i vlagu koja nastaje zbog kondenzacije.Ovisno o nastanku vlage tako ćemo i pristupiti rješavanju problema.
Domovi su uglavnom "dehidrirani"zbog grijanja,u njima ima puno prašine i statičkog elektriciteta.Tome su i doprinjeli novi građevinski matrijali koji smanjuju neželjene gubitke topline kroz prozore ,vrata.Ako imate novu stolariju,dobru toplinsku izolaciju biti će dovoljno da "proluftate"stan,kuću ujutro kad se dignete i prije spavanja.Svježina će donijeti i ugodu i osjećaj topline.
Vlaga koja je nastala kao posljedica curenja jest posljedica loše hidroizolacije,a odaju je uglavno žuto-smeđe mrlje.
Ako podrumski zid vlaži treba otkopati zemlju oko objekta do donje kote temelja i ugraditi hidroizolaciju s vanjske strane zida i napraviti drenažu oko objekta.
Slivnike treba čistiti najmanje dva puta godišnje i nakon svakog nevremena.
Vlaga od kondenzacije posljedica je nedovoljne toplinske izolacije i loše ventilacije.
Vlaga od kondenzacije nastaje u kućanstvu od aktivnosti kao što su:kuhanje,pranje,tuširanje,sušenje rublja.Vlaga nema kamo otići pa se koncentrira na najhladnijim mjestima u kući.
Ako prostor nije dovoljno toplinski izoliran već će se na početku sezone grijanja pojavit  plijesni na unutrašnjosti vanjskih zidova(iznad i oko prozora,u uglovima prostorije).Tada je potrebna pomoć fasadera i nova toplinska fasada.
Plijesni uzrokuje tamne mrlje na zidovima i može biti uzrok alergija ,bronhitisa i drugih respiratornih bolesti.Simptomi problema s plijesni uključuju kašljanje,stalni umor,iritaciju oči i grla,glavobolje,iritaciju kože, vrtoglavicu.


Problem možete riješiti tako da plijesni očistite pomoću varikine koja će dezinficirati mjesta na kojim se ona pojavljuju.Varikinom treba špricati mjesta gdje se pojavljuju plijesni a ne brisati jer tada prenosite plijesni na druga mjesta.Dobrom ventilacijom prostora ,redovito zračite prostor,najbolje da napravite "propuh"u stanu na 10-15 minuta.Nabavite ovlaživaće prostora imate u ponudi ceresit stop,bizon ovlaživač.

1 komentar:

  1. Relax Kutak: Vlaga,Plijesni,Gljivice-Kako Riješiti Problem >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Relax Kutak: Vlaga,Plijesni,Gljivice-Kako Riješiti Problem >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Relax Kutak: Vlaga,Plijesni,Gljivice-Kako Riješiti Problem >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK

    OdgovoriIzbriši

 
 
Blogger Templates