Ads 468x60px

ponedjeljak, 13. siječnja 2014.

SA EUROPSKOM ISKAZNICOM U BIH

Osobe koje posjeduju osobne iskaznice izdane nakon 01.01.2003 imaju valjane osobne iskaznice i mogu putovati s njima unutar prostora članica EU.
Osobna iskaznica kao i svaki drugi valjani dokument osobama starijim od 21. godinu izdaje se na rok u trajanju od 10. godina dok mlađim osobama ona se izdaje na rok valjanosti od 5.godina.
Sa važećom osobnom iskaznicom državljani republike hrvatske s prebivalištem na području republike hrvatske mogu putovati u sve članice EU,osim u Norvešku,Lihtenštajn,Švicarsku,Andoru,Vatikan.
U Sarajevu 05.12.2003 . godine potpisan je sporazum između Vlade Republike Hrvatske i vijeća ministra BIH o uzajamnom ukidanju viza koji se primjenjuje od dana potpisivanja.
U Hrvatsku to jest u BIH može se ući na osnovu sljedećih valjanih dokumenta:-osobna iskaznica
                                                                                                                      -putovnica
                                                                                                                      -diplomatska putovnica
                                                                                                                      -službena putovnica
                                                                                                                      -putni list
                                                                                                                      -zajednička putovnica
                                                                                                                     
Hrvatska je 01.07.2013. godine postala članica EU,pa su se i pravila o prijelazu granica malo promijenila.Od lipnja 2012. godine državljani zemalja članica EU mogu ući u BIH osim s putnom ispravom i valjanom osobnom iskaznicom koja dokazuje identitet i državljanstvo osobe.
Državljani BIH u Republiku Hrvatsku mogu ući sa NOVOM OSOBNOM ISKAZNICOM KOJA JE JEDINSTVENA ZA ČITAVO PODRUČJE BIH,izdana sukladno novim zakonom o osobnim iskaznicama BIH.Putovnicom koja je izdana nakon 2003.godine ili novom biometrijskom putovnicom.Posjeduju li staru putovnicu državljani BIH trebati će i vizu za Republiku Hrvatsku.

Napominjem da zakon iz 2004.godine se nije mijenjao i još vrijedi .Prema tom zakonu državljani koji iz BIH  dolaze u Republiku Hrvatsku moraju posjedovati 100 EUR po danu boravka u Republici Hrvatskoj.
Djeca hrvatski državljani do 14.godine mogu ući u Italiju,BIH i Mađarsku isključivo s putovnicom, ako ne putuju s roditeljima potrebna im je punomoć roditelja potpisana kod javnog bilježnika.
BIH je 05.06.2013.godine donijela zakon o izmjenama i dopunama zakona o osobnoj iskaznici po kojem maloljetne osobe državljani republike Hrvatske mogu ući sa važećom europskom iskaznicom u pratnji roditelja,ako su bez roditelja tada trebaju imati punomoć roditelja potpisanu kod javnog bilježnika.Dokumenti trebaju biti pravovaljani.

1 komentar:

  1. • This is real take it serious, i am JOHNSON JUDITH i am from Ireland. Who will believe that a herbal medicine can cure HERPES, I never believe that this will work, i have spend a lot money getting drugs from the hospital to keep me and my son healthy, it got to a point that i was waiting for death to come because i was broke, one day i heard about this great man called Dr ODUWA who is well known for Herpes, HIV, and Cancer cure, i decided to email him I didn't believe him that much, I just wanted to give him a try, he replied my mail and Needed some Information about me, then I sent them to him, he prepared a herbal medicine (CURE) and, he gave my details to the Courier Office. they told me that 4-8 days I will receive the package and after receiving it, i took the medicine as prescribed by him at the end of the two weeks, he told me to go to the hospital for a checkup, and i went, surprisingly after the test the doctor confirm me HERPES negative, and my son and i thought it was a joke, i went to other hospital and was also negative, thank you for saving our life's, I promise I will always testify of your good works. If you are HERPES patient, contact him and I am sure you will get cured, contact him via: dr.oduwaspellhome@gmail.com or whatsapp him at +2348070685053.
    THESE ARE THE THINGS Dr ODUWA CURE
    . COLD SORE
    . HERPES
    . CANCER
    . HPV
    . LASSA FEVER
    . GONORRHEA

    OdgovoriIzbriši

 
 
Blogger Templates