Ads 468x60px

srijeda, 30. travnja 2014.

OPASNOSTI SELFIA

Selfie dolazi od engleske riječi selife.Selfie se smatra autoportret  fotografija u kojoj je osoba fotografirala samu sebe držeći fotoaparat,mobilni telefon ili smartphone.
Selife je riječ koja je po učestalosti upotrebe u svakodnevnom životu po Oxfordskom rječniku proglašena kao riječ godine.
Psihijatri smatraju da je selife mentalni poremećaj kojim se definira opsesivna želja za fotografiranjem samog sebe i postavljanjem te fotografije na društvene mreže zbog nedostatka poštovanja i                                                                                             popunjavanja praznine u vlastitom životu.
Polazeći od podataka da je  selfie  popularan među mlađom generacijom(dvanaest-devetnaest godina),a to su godine u kojima se mladi žele pokazati,dokazati ,željni  da svi primijete da imaju znanja i žele da se to znanje vrednuje i matrijalizira možemo doći do zaključka da smo kao u društvo u velikom problemu.
Uzimajući u obzir da mnogi roditelji su  manje educirani od svoje djece   što se tehnologije tiče,a mnogi roditelji i ne znaju što im dijete radi,problem postaje još veći.
Psihijatri i psiholozi smatraju da ponekad selifie može biti i znak da osoba je toliko pala sa samopoštovanjem da putem njega želi dozvati pomoć okoline.

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates