Ads 468x60px

ponedjeljak, 2. prosinca 2013.

CIRKUS OD REFERENDUMA

Poštujem svako mišljenje i mislim da je sloboda govora,kao i pravo na život ,obrazovanje,zdravstvenu zaštitu,ljubav,rad....,jedna od temelja ljudske slobode svakog društva.
Brak da li je on temelj svakog društva?
Svaki pojedinac mora sklopiti brak?
Hrvatska je većinom kršćanska zemlja?
Što je sa osobama različitog spola koje žive u izvanbračnoj zajednici,jer ne vjeruju u instituciju braka,a različitog su spola?
Obitelj su djeca i roditelji,da li to znači da su djeca rođena u izvanbračnoj zajednici manje vrijedna?
Instituciju braka smo spasili jer smo je zaštitili ustavom?
Manje će biti razvoda?
U Hrvatskoj se ne priznaje brak istospolnih zajednica,zakon o partnerstvu se tek treba dati u javnu raspravu....!
Istospolne zajednice ne mogu usvajati djecu u Hrvatskoj....!
Djeca koja žive u istospolnim zajednicama psihički su stabilnija,sretnija ,ne boje se izreći svoj stav ,povezanja su sa obiteljima...
Referendum o braku koji je jučer održan nije dao odgovore na gore postavljena pitanja.Sam način na koji je vođena kampanja doveo je u zabludu mnoge ljude jer nije rečeno:
Da Hrvatska ima brak definiran i uređen obiteljskim zakonom.
Da istospolne zajednice nemaju čak ni ona prava koja imaju osobe koje žive u izvanbračnoj zajednici ,a različitog su spola.
Da se nije donosila odluka da istospolnie zajednice imaju pravo na posvojenje.
Krivo vođenje kampanje dovelo je do toga da ljudi ne izlaze na referendum,a poneki su tako smatrali da će zaštitit brak.Doista ne znam od čega se treba štititi brak.
Mislite da će se smanjiti broj rastava?
Ako je neki odnos loš ni jedan papir na svijetu,pa i ustavna odredba neće oduzeti tom paru pravo na rastavu.Bolje da žive u miru razdvojeni nego u ratu zajedno.
Gospoda iz udruge "U IME OBITELJI"pokazala su nam kako oni prihvaćaju tuđa mišljenja i imaju razumijevanja za druge,tako da su nam uskratili pravo na informaciju .Hvala medijima što su bili jedinstveni i solidarni  sa svojim kolegama.
Tako su zagovarali da zdravstveni odgoj loše utječe na psihu naše djece,a da pri tome nisu kazali da kada vam dijete upisuje 1.razred osnovne škole roditelj mora dati suglasnost da vam dijete polazi vjeronauk,ali kako je to IZBORNI PREDMET roditelj bi tu suglasnost trebao dati svake godine ,no jednom upisan vjeronauk kao predmet ne možete više skinuti sa svog popisa predmeta i dijete ga je dužno polaziti do završetka osnovne škole.
Šta je sa vjeronaukom drugih vjerskih zajednica u školi?
Sam Papa Franjo je nedavno pozvao na toleranciju u društvu i priznao da se Crkva prema ženama odnosi kao robinjama,i da to treba mijenjati.
Nije osudio istospolnne zajednice već im je uputio da se sjete Božje zapovijedi.
Cirkus od referenduma koje smo imali prilike pratiti ovih proteklih mjeseci nije donio ništa nova,osim što je ispraznio 48 .miljuna u državnoj kasi,NAŠIH NOVACA.
Šta su i djeca u vrtiću naučila da postoje brakovi između muškarca-žene,
                                                                                      žene-žene
                                                                                      muškarca-muškarca,
da sve njih povezuje ljubav i slični interesi u životu,da je prirodni brak između muškarca-žene,ali  istospolne zajednice  treba jednako tako poštovati jer i oni su isto tako ljudi.
Pa  eto dobro da smo počeli educirati djecu već i u vrtiću o tim temama,zahvaljujući udruzi"U IME OBITELJI",jer u zdrastvenom odgoju o toj temi bi tek raspravljali u 8.razredu.

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates