Ads 468x60px

srijeda, 11. prosinca 2013.

III.Osnovna škola Varaždin-SIGURNOST DIJECE

Koliko puta smo čuli odrasli pazite u prometu posebno na naše najmlađe.Kada počne nova školska godina sa svih strana iskaču raznorazne reklame "Šegrata Hlapića-poštujte naše znakove".
Vozeći se skoro svakodnevno po Biškupečkoj ulici u Varaždinu uočavam da prometni znak-semafor kod III.osnovne škole NE RADI TJEDAN DANA (06.12.2013),a kako je to dosta prometno i malo problematično područje doista  sam zabrinuta za sigurnost djece koja pohađaju tu školu.
Znam da će ravnateljica reći da taj problem nije u nadležnosti škole jer škola se brine samo za sigurnost djece unutar škole i školskog  dvorišta.
Znam da su i većinom djeca koja polaze III.osnovnu putnici i da u školu dolaze organiziranim prijevozom(autobusima) ili biciklima .
Što je onda sa djecom koja dolaze pješke u školu? Imaju osigurane pješačke staze ,ali samo oni koji se kreću na relaciji Gospodarska-Biškupečka(pješački nogostup još prolazi ulicama M.Maleza,Zagrebačka  ).
Što  da rade kada žele preći cestu kod  škole ?
Roditeljima te djece jako dobro je poznata situacija i kada radi semafor.Tada vozači bili manjih motornih vozila ili pak autobusa ,kamiona prelaze POD CRVENIM SVIJETLOM ,A DJECA TADA IMAJU UPALJENO ZELENO SVIJETLO.
Vidim da pred gradskim školama u Varaždinu stoje ležeći policajci,
                                                                              semafor koji upozorava vozače da se tu nalazi škola i da smanje svoju brzinu,
natpis na cesti "Škola"

Tko treba reagirati da se sve to postavi pred III:osnovnu školu Varaždin?
Radi se o sigurnosti djece.
Treba li čekati da se nekome nešto desi?
Za početak može samo stajati prometni policajac u terminu kada počinje škola od 7.30-8-00,i četvrtkom kada je sajmeni dan u Biškupcu.
Za početak ja bih i bila zadovoljna da se i popravi samo semafor,za njega grad valjda ima novaca,jer vidim jednog gospodina koji često popravlja semafore u Gospodarskoj ulici.Samo je pitanje koga treba obavijestiti da do njega dođe ta informacija.
Sa nadom da će moj blog pročitati netko tko ima i malo utjecaja da se riješi taj problem molila bih da to pokuša riješit.
Ne   zaboravite nalazimo se u prosincu mjesecu darivanja i dobrih dijela...

 

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates