Ads 468x60px

utorak, 3. prosinca 2013.

RADNIK,ROB,DJELATNIK???

Kada se narod zabavljao sa referendumom Za ili Protiv,i skupljanjem potpisa za novi referendum o čirilićnom pismu ,ministarstvo rad polako ali sigurno je raspravljalo o novom zakonu o radu.
Javnost je tek mogla saznati da će umjesto 40 sati radnog tjedna moći raditi 56 sati tjedno,ali će se taj višak radnih sati morati  svesti na ponovnih 40 sati tjedno u roku od 4.mjeseca. A tko će to kontrolirati?
Nije to nikakva nova odredba rekli bi oni sretnici koji imaju posla ,jer i sada tako rade samo to nije zakonom propisao.Prekovremeni,tko ih plaća?
Sada je već javna tajna dođeš na posao u 08.sati ,a odlaziš kada sve završiš.Ne postoji radno vrijeme ,ako se žališ možeš otići,otvorena ti vrata na burzi rada ima ih dovoljno koji će raditi i za minimalac,biti u braku sa poslodavcem zanemarujući svoju obitelj.Za plaču ako kasni nemoj pitati,jer hrvati su poznati da rade bez plače.Režije i hranu moraš platiti,djecu obući,ali hrvati iako neki od njih rade, a za to ne primaju plaću sve to uspijevaju pomoću magije.
Hrvati su pravi čarobnjaci.
I na kraju sve se svede na isto.Investicija nema,proizvodnja ne raste ,novih poslova ima malo ili ih uopće
nema,troškovi života rastu,a plače ne rastu ili ih uopće nema.
Da li nam je društvo postalo tako neosjetljivo da ne vidi da su i ljudu u 35-toj godini jako psiho-fizički potrošeni?
Želja za kapitalom zaboravila je na ljude?
Za koju godinu riješit ćemo problem nedostatka domova za umirovljenike ,jer današnji zaposlenici će umjesto u mirovinu odlaziti na groblje i gle čuda država više nema problem sa državnom kasom ne treba ni isplatiti mirovine.
Neće postojati duga lista za dječje vrtiće,jer natalitet nam je već danas u komi,a kamoli za par godina.
Obaveza da obavijestite poslodavca da ste u nemogućnosti obavljati svoj posao zbog bolesti i danas postoji,ali tko ju koristi,a da pri toj odluci tri puta ne promisli.
Tako novi zakon neće ništa novo pokazati ,već krutu istinu.
Budi sretan što imaš posla,malu plaču.Šta radiš od jutra do sutra za mizeriju.Što za sebe i obitelj nemaš vremena,jer poslodavac očekuje od tebe da si svaki dan svjež i odmoran.
Žalosno je da prijedlogom novog zakona nisu zadovoljni ni poslodavci ni sindikati,ali zakon ide u proceduru.
Pita li se Vlada zašto se žale u prosvjeti ,zdravstvu.Sve su to jako humana zanimanja i nitko ne odlazi u njih zbog plaće već zbog ljubavi prema tom poslu,ali od ljubavi ne može živjeti.Ako još dragi profesori niste čuli za ovaj mjesec ne očekujte naknadu za prijevoz bit će isplaćena u siječnju 2014  .godine,ali opet vam mogu reći da ste sretnici jer da radite u privatnom sektoru ne bi imali pravo uopće na naknadu putnih troškova.

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates