Ads 468x60px

ponedjeljak, 3. ožujka 2014.

ANANAS

Ananas doista opravdava svoj naziv "kralj voća".Ovo voće koje je izgledom primamljivo oku ,može se vrlo lako uvrstiti u prehranu svakog čovjeka.Ananas tako možemo konzumirati kao voće ,i sok , kompot ,koristiti ga u kozmetičke svrhe.....
Ananas je bogat enzimima ,mineralima,elementima u tragovima,važan izvor kalcija,kalija,magnezija,fosfora,željeza joda,cinka,provitamina A,vitamina C,E i B-grupe.
On nam pojačava cirkulaciju u organizmu,smanjuje krvni tlak,pomaže kod arterioskleroze,sprečava nastanak upale i stvaranje naslaga na krvnim žilama,smanjuje  mišićne grčeve,menstrualne grčeve,podiže bjelančevine u organizmu,rasterećuje gušteraču,uklanja vodu iz tijela,smanjuje oticanje nogu,liječi bolesti sinusa,astmu,dijabetes.
Ananas je bogati bakrom koji pomaže u stvaranju hemoglobina u organizmu i potiče zacjeljivanje rana.Nedostatak bakra u organizmu može uzrokovati osteoporozu,anemiju,problem sa štitnjačom i nizak broj bijelih krvnih zrnca.
Ananas pomaže u razvoju kosti i vezivnog tkiva pa se preporuča u doba povećanog fizičkog rasta ,jača desni,čuva zdravlje oči.
Od listova ananasa možemo napraviti čaj koji ima  funkciju rastapanja masnoća u našem organizmu,istu ulogu ima i sok.
Sameljemo li koru od ananasa i napravimo kašu od nje možemo je iskoristiti kao kremu koju stavljamo na bolna mjesta  i koja uspješno djeluje na žuljeve,kurje oči.
Svježi ananas možemo samljeti i dobiti kašu koju možemo koristiti kao masku za lice,lice će opet dobiti svježinu,elastičnost i riješiti se izumrlih stanica.  

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates