Ads 468x60px

srijeda, 15. siječnja 2014.

"REVOLVING DOOR" ZNATE ŠTO JE TO

Odmah da se ogradim od upotrebe engleskog jezika .Osobe koje se bave hrvatskim jezikom neprestano naglašavaju da u hrvatskom jeziku postoje adekvatne riječi za sve tuđice,ali očito je teško konzultirati nekog "jezićara" ,pa tako naša vlada neprestano sve svoje programe imenuje po stranim riječima.tako da slobodno mogu reći da i vlada doprinosi izumiranju hrvatskog jezika,pa bar u nečem doprinosi.
"REVOLVING DOOR"je program zapošljavanja ljudi u državnu službu to jest u ministarstvo.Oni su odgovorni isključivo ministru i njihov ugovor je vezan isključivo za rad na određeno vrijeme.Oni imaju posao sve dok je njihov ministar na mandatu,točnije oni dolaze i odlaze sa ministrom tkz.produžena desna ruka ministarstva.
U našim ministarstvima i saboru trenutno je uposleno 88 "takvih"ljudi.Koja je njihova plaća,ministarstva nemaju uvid.logika mi govori ako nekog zapošljavaš da bude tvoja "desna "ruka onda u najmanju ruku moraš znati koja je njegova plaća.
Državne dužnosnike plaća narod na osnovi poreza ,tako da narod ima pravo znati.To je direktna povreda prava na dostupnost informacija.
Unatoč zabrani povećanja plaće,jer nas pozivaju na neprestano štednju ,znate da su u našim ministarstvima plaće rasle,i to  ukupno za 110 miljuna kuna za koje smo također uzeli kredit.Radnici svoje plaće također teško zarade i pod teškim uvjetima ,pa svejedno plaće im kasne,a pri tome radi se o minimalnim plaćama .
Doista u državi u kojoj živim ima puno nelogičnosti,jedna od novijih je i plaćanje cijene plina.Logika govori ako manje trošiš,manje i plaćaš.Kod nas ide to ovako manje troši-više plati,ali fiksna rata će ti biti manja. Opet se ide na ruku proizvodnji,i velikim potrošačima,dok se građane lupa po džepu
Prošle godine se gospodin Linić izjasnio da su građani hrvatske podnjeli veliki teret ,da bi se olakšalo gospodarstvu i da to tako više neće ići.Očito smo opet nešto krivo shvatili.Ovaj post je napisan isključivo zato jer mi je dosta nedosljednosti u postupcima i ponašanju naše vlade i kao prilika da se obratim ljudima da razmisle malo o tim postupcima i svojem stavu i njima......Hvala

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates