Ads 468x60px

četvrtak, 23. siječnja 2014.

ZAŠTO HODATI BOS???

Sjećate se kad ste bili maleni, kada bi mame i bake vas tjerale da hodate što više bosi.Tada bi mi kao djeca slagali razne grimase i neprestano se žalili da nas ovo žulja,pika,bode i tek nakon nekog vremena bi shvatili koliko nam je lijepo trčati po kamenju ,livadi ,i tada su naši roditelji imali brigu kako da nas natjeraju ponovo u cipele.
Bilo je to vrijeme kada su ljudi radili više po instinktu nego po preporukama liječnika,časopisa i interneta.Možda je to bilo i dobro ,biti će to vječna dilema.
Danas kada se odmaknem od tog vremena shvatim da su neke stvari radili odlično.Tako sama činjenica što su nas puštali da hodamo bosi  svuda donijela  je rezultat da je u našoj populaciji bilo manje ravnih stopala,noga koje su ulazile prema unutra.
Moje vrijeme je donijelo razvoj novih tehnologija ,spoznaja i edukaciju mladih roditelja.
Tako su nas učili da svojoj djeci stavljamo jednokratne pelene(što je super)a negdje usput se zaboravilo da djeca do 4.mjeseca života trebaju široki povoji,odnosno da oko jednokratne pelene omotamo još jednu klasičnu pelenu i napravimo široki povoj,tako djeci pomažemo u razvoju kukova.Kukove treba i svaki dan vježbati laganim vježbama.
Izbjegavati hodalicu koliko god da nam pomaže toliko djetetu ne pomaže.Dijete treba pustiti da puže,kada će ono biti spremno da se osovi na svoje noge to će dijete i napraviti.
Svako se dijete razvija zasebno i ne treba se držati baš svega što u knjigama piše.Dijete se normalno psiho-fizički razvija,a ako će biti kojih odstupanja pedijatar će vas na to upozoriti.
Kada dijete stane na svoje noge ne treba odmah trčati i kupovat tvrde cipele ,pustite dijete da uživa hodajući boso.Kada kupujete djetetu cipele gledajte da one budu anatomski oblikovane sa anatomskim ulošcima i  obavezno da visinom prelaze nožni zglob djeteta .
Kada ste u prilici pustite da dijete hoda boso,preporučam to i vama.Kada hodamo bosi stimuliramo akopresurne točke na stopalima.
U našim dlanovima i stopalima postoje točke koje su povezane sa svim vitalnim organima u tijelu.Stimuliranjem tih točaka zapravo masiramo unutarnje organe i poboljšavamo protok vitalne energije kroz njih.
Na prstima ruku nalaze se točke za glavu-mozak,sinusi,oči,uši.
Na gornjem dijelu stopala i dlana nalaze se točke za gornji dio trupa.
Na donjem dijelu dlana i stopala nalaze se točke za donji dio trupa.
Dragi moji da bi izbjegli što više ravnih stopala i spriječili da nam naši  živci na stopalima  zaspu dubokim snom hodajte što više i znajte da za svoju djecu možete napraviti puno ako ih tjerate da hodaju bosi.....

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates