Ads 468x60px

utorak, 28. siječnja 2014.

ZNAJU VIŠE NEGO ŠTO MISLITE....

Svaki roditelj svojem djetetu želi najbolje.Često tako imamo grižnju duše i sami sebe ispitujemo jesmo li to napravili kako treba ili smo možda trebali drugačije reagirati.Žao nam je djece i stalno imamo opravdanje teško im je u školi.imaju puno za učenje.....
Dragi roditelji i mi smo imali puno obaveza u školi ,teške torbe,slobodne aktivnosti na koje nas nisu vodili  roditelji ,ali smo pospremali svoje sobe ,pomagali roditeljima u kućanskim poslovima.....
Ne vidim razloga zašto današnji roditelji jednostavno popuste u svojoj odluci i uvijek se nekako smekšaju kada je riječ o njihovoj djeci.Dajući djetetu neki zadatak da obavi učimo ga odgovornosti,organizaciji slobodnog vremena,i jačamo njegovo samopouzdanje.
Dijete u starosti od 2-4 godine može sudjelovati u raznim kućanskim poslovima kao što su -brisanje prašine,spremanje igračaka,hranjenje kućnih ljubimaca..
Dijete od 8-10 godina može sudjelovati u kućanskim poslovima kao što su-pospremanje kreveta,hranjenje kućnih ljubimaca,vješanje rublja,usisavanje tepiha,pripremanje jednostavnih obroka,bacanje smeća...
Dijete starosti 11.godina može raditi sve kućanske poslove.
Naravno u postavljanju zadataka svom djetetu vodite se činjenicom o njegovim sposobnostima,ponekada će trebati više vremena da savlada neki zadatak,ali važno je da roditelj ostane dosljedan.
Dijete nemojte nagraditi novcem za obavljeni rad jer vam je cilj da se nauči odgovornosti  u obavljanju svojih radnih obaveza,a ne kako da raspolaže novcem.
Ako su sposobni savladati i naučiti računalne igrice onda mogu savladati kako da uključe perilicu rublja i pospreme svoju sobu....!

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates