Ads 468x60px

četvrtak, 30. siječnja 2014.

VARKOM,ČISTOĆA,UNIVERZAL

Mjesecima slušam sagu o baliranju,odvozu i skladištenju smeća u gradu Varaždinu.
Kao stanovnik grada Varaždina rasla sam pod motom "Varaždin grad bicikla,cvijeća i baroka.."S vremenom grad Varaždin sve manje ostaje grad cvijeća,baroka i bicikla ,a sve više postaje  gradom smeća .Imamo izgrađenu tvornicu za mehaničko biološku obradu smeća,mnoge takve tvornice u svijetu pretvaraju svoj produkt u toplinsku energiju i ta se energija koristi za grijanje kućanstva ,ali u Varaždinu to tako ne funkcionira .Gospodin Habuš sve daje na sud pa se on tuži u ime grada ,a njegove egzebicije plaćaju građani.
Identična MBO tvornica za preradu smeća se gradi u Istri,za našu se raspituju mnogi strani investitori,pa ja postavljam pitanje zašto svi prepoznaju ono što je dobro,a mi kojima je to pred nosom odbacujemo?
Ono što me najviše čudi u toj sagi smeće jest taj da se smeće godinama ilegalno odlagalo na privremenom odlagalištu Brezje da se tlo tamo jako onečistilo,i da su štetne tvari prisutne u podzemnim vodama koje vjerojatno mi konzumiramo pijući takvu vodu.Nitko ne preuzima odgovornost.
Saga Univerzal???Sasvim mi je sve jedno kao će se zvati firma kojoj ću plaćati odlaganje smeća ali želim da se jasno to definira.Sada Univerzal šalje Varaždincima račun u iznosu 73.43 kn. s obavezom podmirenja do 28.02.2014 .godine ,a Varakom je u računima za srpanj,kolovoz računao obradu,baliranje i privremeno skladištenje otpada po cijeni od 19.80 kn.Po Univerzalovom računu to se zove odlaganje otpada i to za sporne mjesece -jedan mjesec 27.64,drugi mjesec-31.44kn.
Sakupljanje i odvoz otpada smo plaćali 28.50kn,a sada se to zove gospodarenje komunalnim otpadom i iznosi 52.50kn.
Tko nas tu mulja ?Neka se jasno definira cijena po domaćinstvu ili članovima ,ako sortiram otpad neka mi i za to umanje cijenu.Želim konačno zanati koliko će iznositi  moj mjesečni račun za Varkom,Čistoća,Univerzal.
Sramotna je činjenica da mjesečnu ratu struje u svom kućanstvu  imam 400.00kn , a ratu za Varkom 346.50 kn,dodam li još i ovih 73.43 kn proizlazi da je odvoz ,baliranje i odlaganje smeća zlatni rudnik.
Najgore u svoj toj priči je da se kao građanin osjećam prevareno i imam stalni osjećaj da me netko jako mulja ,kao da sam ovca koja se nezna zbrojiti............

1 komentar:

 
 
Blogger Templates