Ads 468x60px

četvrtak, 9. siječnja 2014.

ZA REPREZENTACIJU SVE

Kada slušam ili čitam sportske vijesti uvijek su najviše zastupljene vijesti o nogometu.Svima je već poznata priča da se za nogomet najviše izdvaja novaca u našem sportu.Zanimljiva je informacija da unatoč tome što se u nogomet najviše ulaže novaca po rezultatima i ne daje najviše.Tako pojedinačni i mali sportovi puno više daju iako moraju sponzore sami nabaviti i medijski nisu toliko dostupni.
Tako je i priča sa hokejom.
Tko u našoj državi nije čuo za "Medveščak",osobno mislim da je to jedna lijepa priča na kojoj se puno radilo i rezultati su postignuti.Njihovim utakmicama se vesele navijači ali i igrači.
Znate da u Hrvatskoj postoji HRVATSKA ŽENSKA REPREZENTACIJA HOKEJA,djevojke uglavnom igraju za hokej klub "GRIČ".Uz to što postižu zavidne rezultate ,one uz svoj posao rade,studiraju.
Znači nemaju profesionalne ugovore sa klubom kao nogometaši.Trening imaju u 23 sata navečer jer ne postoji dovoljno leda da se im omogući raniji termin.To za posljedicu i nosi nedostatak mladih članova. Djevojke unatoč tome igraju prvu austrijsku hokej ligu i nalaze se na drugom mjestu u ukupnom poretku sa zaostatkom od dvije utakmice.
Same nalaze sponzore doslovno tako da svaka "žica "poznanika koji nekoga zna da im pomogne.
Djevojke su se plasirale na svjetsko prvenstvo u hokeju u Danskoj,no imaju financijski problem.
Problem je toliko velik da one nemaju ni za avionske karte .
Jedan njihov sponzor pronašao je rešenje ako djevojke snime kalendar za 2014 godinu da će povećati svoju donaciju.Tako su djevojke snimile kalendar koji bi muškom svijetu  bio jako izazovan,a ja se pitam gdje je nestala moralnost i etika?
Zar djevojke doista moraju pokazivati svoje polugolo tijelo da sakupe novac za državnu reprezentaciju?
Gdje je sada olimpijski odbor?
Gdje je ministarstvo sporta?
Djevojke ne idu predstavljati sebe na svjetsko prvenstvo već predstavljaju državu.
Da li doista tako malo držimo do ostalih sportova,a zbog nogometaša pada čitava država u depresiju i suze lije u potocima.
Kako je  sjedište hokej kluba u Zagrebu -hokej klub GRIČ,predlažem gospodinu Bandiću ostalo je vjerojatno nešto novaca od "Snježne kraljice" pa ih možda može usmjeriti u našu hokej žensku reprezentaciju.Kako reprezentacija ne pripada samo Zagrebu nego predstavlja cijelu državu bilo bi dobro da i ministarstvo obrazovanja i sporta nešto udijeli.Problem su uvijek novci,pa evo saborski zastupnici još uvijek uživaju u odmoru mogu se oni odreći dijela svoje plaće za siječanj i  tako će raditi smo 12 radnih dana.Ako i to sve ne upali možda netko pokrene akciju za sakupljanje dobrovoljnih priloga ,hrvatski građani su pokazali da imaju veliko srce i onda kada oni nemaju od svojih usta nešto odvoje.
Kada država neće možda narod nađe rešenje.Možda se netko zapita da liu te djevojke moraju zarađivati na ljepoti svojeg tijela ?
One nisu manekenka već su sportašice koje su taj put izabrale ,ali i sportašice koje idu predstavljati državu na svjetsko prvenstvo  

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates