Ads 468x60px

ponedjeljak, 17. veljače 2014.

CIMET

Cimet je najstarija mirodija koja potječe s Istoka.U kulinarstvu ga koristimo u pripremi slatkih i slanih jela.
Malo je poznato da se cimet zbog svojih ljekovitih svojstava koristi još od davnina u medicini.
Tako upotrebom cimeta možemo znatno poboljšati svoje zdravlje.


Cimet sudjeluje u prevenciji bolesti srca-napravite pastu od meda i cimeta .Možete je mazati na kruh.Ona smanjuje kolesterol u arterijama i sprečava srčani udar,smanjuje zadihanost pri fizičkim naporima i jača srce.
Cimet možete umiješati u jogurt,puding i tako također sniziti kolesterol.
Cimet sudjeluje u regulaciji šećera u krvi-potiče tijelo na trošenje masnih naslaga i smanjuje težinu
Cimet je djelotvoran tamo gdje je antibiotska terapija nedjelotvorna ,uspješan u liječenju gljivičnih infekcija,bolesti mjehura uzrokovane E.Colli .
Smanjuje bolove kod artritisa-u šalicu vruće vruće vode umiješati 2 žlice meda i 1 žlicu cimeta,bolovi će se smanjiti za tjedan dana.
Miris cimeta potiče kognitivne sposobnosti.
Cimet je izvor vlakana,željeza i kalcija.

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates