Ads 468x60px

srijeda, 5. veljače 2014.

VITAMIN D TOPI KILOGRAME


Sada kada su blagdani daleko iza nas i vrijeme detoksikacje našeg organizma je prošlo polako se okrećemo prema pripremi tijela za nadolazeće proljeće i ljeto.
Znanstvenici su došli do zanimljivog saznanja o vitaminu D.
Vitamin D sudjeluje u prevenciji bolesti kao što su karcinom,diabetes,smanjuje rizik od kroničnog umora i boli,sprečava vaginalne infekcije ali isto tako sudjeluje u procesu mršavljenja,pospješuje kognetivne sposobnost.

Vitamin D potoče hormon leptin koji govori našem mozgu da smo siti.
                                                                               
Vitamin D pomaže našem organizmu u razgradnji masnih stanica koje se sakupljaju u području trbuha i bedra.U Hrvatskoj liječnici preporučuju odraslima dnevni unos vitamina D 500 mcg ili 200 i j,dok za osobe između 51-71 godine života preporučeni dnevni unos je 400 i j.
Vitamin D u organizam unosimo putem hrane kao što je :žumanjak jajeta,margarin,maslac,masna riba,pileća i svinjska jetra,kamenice,jogurt,vrhnje,kozice,gljive,žitarice.
Vitamin D se u našem organizmu stvara ako boravimo na zraku odnosno na suncu,preporuča se sunčanje 15 minuta dnevno ali se preporuča i  zaštititi kožu faktorom 30.
Znanstvenici navode da pravilnom prehranom i preporučenim dozama vitamina D će te za pet tjedna prijeći od faze u kojoj su se vaše masne stanice sakupljale u području trbuha i bedra na njihovu potrošnju.Tek tada je moguće izgubiti čak 7 kilograma u tjedan dana ovisno o vašem metabolizmu i načinu života.  

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates