Ads 468x60px

četvrtak, 6. veljače 2014.

ŠTO TREBATE ZNATI O BANANI !!!

Zbog tri vrsta šećera i obilje vlakana koje sadrži banana svakako iskače iz košare brzopoteznih izvora energije.
Stvari koje svakako trebate znati o banani su:
1.Rješava probleme nadutosti i zatvora-banana sadrži pentin koji ubrzava probavu i potiče izbacivanje toksina i teških metala iz tijela .Banana ima probiotsko djelovanje i stimulira rad crijeva .
2.Rješava problem stresa:Ravnotežu je moguće uspostaviti pomoću jedne banane jer ona u sebi sadrži dovoljno kalija koji će pomoći u normalizaciji otkucaja srca,slanja kisika u mozak i regulirati vodu u tijelu.
3.Regulacija krvnog tlaka:
Veliki unos natrija a mali unos kalija ima negativan utjecaj na krvni tlak.Jedna banana dnevno (ujutro)održavati će tlak na dozvoljenoj granici
                                                                                   idealnog.
    4.Regulacija PMS-A:Banana obiluje vitaminom B6 koji povoljno utječe na razinu glukoze u krvi.Dokazano je kako moćnik iz B6 skupine kod PMS-a uspješno reducira problem bolnih i napetih grudi,promjene raspoloženja i nakupljanje vode u tijelu.
   5.Pomaže kod depresije:Sastojak banane je tritofan,to je oblik proteina koji pospješuje otpuštanje serotonina -hormona sreće.Jedna banana je dovoljna da razina serotonina skoči,nakon čega nastaje osjećaj smirenosti i zadovoljstva.
Banana je voće koje možemo lako spremiti na put,posao i uživati u njezinoj blagodati.

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates