Ads 468x60px

petak, 28. veljače 2014.

MOĆ ALKOHOLNOG OCTA

Da su naše bake bile pametnije  oko čišćenja stana svaki dan se polako uvjeravam.Prijašnje generacije živjele su skoro bez alergija ,a žene kada bi krenule čistit kuću ne bi trebale navlačiti maske,rukavice.
Već sam prije pisala o čaroliji sode bikarbone ,ali ovaj tjedan svakako moram pohvaliti ocat.
Ocat je namirnica koju najviše vežemo uz pojam jela i uglavnom ga koristimo u pripremi salate.
Međutim on je pravi čarobnjak u našoj kući. Istražujući malo o octu pronašla sam u starim bilježnicama koje se prenose onako s koljena na koljeno  u mojoj obitelji da se ocat nekada upotrebljavao za stvari koje danas u modernom svijetu uopće ne bismo pomislili.Tako se ocat koristi                                                                                     kao regenerator za kosu.
Uklanja masni talog s korijena kose i obnavlja tjeme. U šalicu vode dodamo pola žlice octa  i nekoliko kapi eteričnog ulja.Polijete po kosi ostavite par minuta ,isperete kosu.Miris octa će nestati nakon što posušite kosu.U današnje vrijeme ovaj su recept koristile hrabre radnice Kamenskog.
Problem nastanka mrlja od znojenja je uglavnom noćna mora svakoj ženi.Te mrlje koje ostaju na košuljama i majcama dovodile su nas do ludila .Upravo ocat je riješio problem tih mrlja.Prije nego što stavljate prati takvu robu poprskajte je sa octom .Nakon pranja mrlje će nestati.
Dobili ste alergiju na omekšivač? Sada muku mučite koji omekšivač da upotrijebite da vam odjeća bude mekanija. Pola šalice alkoholnog octa stavite u bubanj perilice za rublje,rublje će biti mekano,a boje na odjeći neće izbljediti.Ocat će ukloniti ostatke deterdženta s odjeće koju perete,ali i na perilici.Preporučena  mjera octa kao omekšivača jest 3/4 šalice.
Perilicu suđa očistite tako da rubove oribate četkicom koja je umočena u ocat ,filtere operete tako da ih nakon što ste ih namočili  u octu dobro isperete  s toplom vodom,na dno perilice stavite pola šalice octa i stavite perilicu na program za pranje lonaca.Ukoliko je perilica jače prljava poslužite se sodom ,tako da napravite gustu pastu od sode.
Imate problem s upalom grla tada u čašu s toplom vodom stavite jednu žlicu jabučnog octa i nekoliko žlica meda da otopina bude ukusna.Sa takvom otopinom grgljajte grlo.
Javi li vam se bol u mišićima nakon vježbanja tada napravite oblog od nekoliko žlica octa i stavite ga na bolna mjesta.
Mučite vas gljivična infekcija na stopalima ,nožnim prstima tada svaki dan po 30 minuta odmarajte svoja stopala  u kupki octa i vode koja je složena u omjeru 1:5.
Ocat nam uspješno pomaže i u vrtu.Možemo sa njime poprskati korov,a njegov miris će ubiti vrtne puževe.
Ne želite da vam mačke ulaze u dvorište ,kuću,vrt natopite spužvu sa octom i postavite na željena mjesta  više nećete imati problema s neželjenim gostima.
Mrava se možete riješiti tako da poprskate mjesta gdje ih nalazite i tako da natopite spužvu.      

1 komentar:

  1. Relax Kutak: Moć Alkoholnog Octa >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Relax Kutak: Moć Alkoholnog Octa >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Relax Kutak: Moć Alkoholnog Octa >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK

    OdgovoriIzbriši

 
 
Blogger Templates