Ads 468x60px

ponedjeljak, 17. veljače 2014.

PRIJEVOZNA SREDSTVA POLITIČARA

U vrijeme teške recesije u Hrvatskoj kada građani pet puta razmisle prije nego što potroše koju kunu opet je Vlada  pokazala kako se štedi.
Paradoks je još veći kada razmislite da novaca za trošenje u Hrvatskoj nema,kada nam Europska komisija diše za vratom i govori nam kako štedjeti.
Naši političari ne shvaćaju da se štednja ne odnosi samo na narod nego i na njih jer i oni su dio naroda koji ih je birao jer je vjerovao u njih.

U Hrvatskoj se tako skuplja novac za svako teže bolesno dijete ,jer država nema novaca.
Imamo poreze kojima i imena ne znamo ali važno da ih plaćamo ,jer proračun je prazan.
Za zaposlenje bolje ne pitajte jer posla nema.
Račune sve platite bez obzira da li vam je poslodavac isplatio plaću.
U tako maloj predivnoj zemlji koju su ne tako davno uspoređivali sa Švicarskom sve je krenulo niz brdo kada su političari došli na ideju da imaju osobnu korist od svoga posla.
Sada suze rone kada im narod govori da su pokrali državu,ne shvaćaju zašto narod ima negativno mišljenje o političarima.......
Draga gospodo političari!!!!
Narod nema više tajnih računa da iz njih pokrivaju svakodnevne troškove.Imamo previše nezaposlenih i onih zaposlenih koji rade bez radnog vremena za male novce.Želimo da budemo država dostojna za svakog čovjeka .Kako se možete pogledati u ogledalo i reći da živite na minimalcu?
Znate li koje su režije u Hrvatskoj za četvero članu obitelj?
 Znate li koliko iznosi mjesečna potrošačka košarica za četveročlanu obitelj?
Mislim gospodo da smo doista dva svijeta svijeta koja paralelno žive u istoj državi .
Političari bi se trebali suosjećati sa svojim narodom....
U našoj državi pravo na službeni automobil,osobnog vozača 24 dnevno imaju ministri.zamjenici ministra ,a ponekad i njihovi pomoćnici.Na to odlazi ukupno 17 automobila.
22 vozila se koristi za prijevoza ostalih dužnosnika Sabora,Vlade i Vladinih ureda,te za potrebe protokolarnih ceremonija,delegacija.
Uspoređujući te podatke sa političarima u svijetu došla sam do spoznaje:gotovo svi političari Europske unije odlaze na posao biciklima,javnim prijevozom,taxi-službom Put od posla do kuće financiraju sami.Posao političara nije posao sa matrijalnim zadovoljstvom ,već je on pitanje časti.
Vlada ima na raspolaganju do 10 automobila koje se koriste u radnom vremenu ,a svaka upotreba vozila izvan radnog vremena i u ne službene posjete mora se prijaviti  na poreznoj kartici i to kao oporeziv dio.
Pravo na korištenje službenog vozila ima pravo predsjednik. i ministri.
Takva pravila vrijede u Norveškoj,Finskoj.Članicama Europske unije.
To su države koje znatno bolje financijski stoje od nas ali su političari davno shvatili da su oni dio naroda i da trebaju živjeti kao vlastiti narod .Treba li se štedjeti onda će svi štedjeti neće se uzimati samo narodu,već i političarima .
Hrvatski političari bi to trebali shvatiti jer narod više ne može.......  

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates