Ads 468x60px

četvrtak, 6. veljače 2014.

ČIPS OD KELJA

Koliko puta ste željeli da postoji neka zdrava grickalica za vaše dijete .Evo jedne zdrave grickalice koja je jako zanemarena iako ju je lako i brzo pripremiti a tko ju jednom proba ne zaboravi ju tako lako.
Čips od kelja zdrava je inačica čipsa od krumpira.Pun je antioksidansa,vlakana i omega 3 masnih kiselina,te phyto hranjivih sastojaka koji preveniraju rak.

Sadrži fitonutrijente koji poboljšavaju prirodno čišćenje organizma ,obilat je kalijem i magnezijem.Nudi ogromnu dozu vitamina C i vitamina B  koji su odgovorni za proizvodnju serotinina i dopamina koji su odgovorni za sreću i dobro raspoloženje.
Čips od kelj je jednostavno napraviti,potrebno vam je :
1/2 glavice kelja
sol,prstohvat slatke paprike,
2 žlice maslinovog ulja.
limunov sok
Kelj dobro operite i razdvojite na listove .Listove zatim izrežite na manje komadiće i stavite na papirnati ubrus i ostavite da se listići dobro posuše.
2 žlice limuna pomješajte sa 2 žlice maslinovog ulja i malo soli i paprike.
Komadiće kelja stavite u posudu i zalijte sa mješavinom limuna i ulja i zatim listiće posložite na papir za pečenje stavite u pećnicu na 180 stupnjeva celzija i pečete oko 10-15 minuta dok kelj ne postane hruskav.
Dobro bi bilo da pečnicu malo otvorite kada pečete čips da bi se on sušio a ne pekao.
 U mješavinu sa kojom poljevate čips možete dodati češnjak,bademe ,luk,ružmarin sve ovisi o vašem ukusu, ali za početak probajte ovu jednostavniju varijantu
Kada je čips gotov posipate ga soli,ohladite i poslužite .

Nema komentara:

Objavi komentar

 
 
Blogger Templates